פאטימה עאמר-סרסור קיבלה מלגת הנשיא לפוסט-דוקטורנטיות מצטיינות בחו”ל

ברכות חמות

21 אפריל 2024

פאטמה עאמר-צרצור זכתה במלגת הנשיא ללימודי פוסט-דוקטורט לנשים באוניברסיטת תל אביב. היא מתכוונת להמשיך להכשרת הפוסט-דוקטורט שלה באוניברסיטת קיימברידג' תחת הנחייתו של פרופ' דיוויד רובינשטיין.

פאטמה סיימה את לימודי התואר הראשון ברוקחות ולאחר מכן את התואר השני במדעי הרפואה בהנחיית פרופ' פואד עיראקי בבית הספר לרפואה של אוניברסיטת תל אביב. היא קיבלה את הדוקטורט שלה תחת הנחייתו של ד"ר אברהם אשכנזי. פאטמה פרסמה לאחרונה כמחברת ראשונה מאמר על מחלת ה CCHS בכתב העת EMBO. פאטמה זכתה במלגה ממרכז מחלת הפרקינסון של משפחת אופזיין ופרסמה לאחרונה מאמר על מחלה זו כמחברת ראשונה משותפת בכתב העת Free Radical Biology and Medicine.

היא פרסמה מספר נוסף של מאמרים וסקירות כסטודנטית לתארים מתקדמים . כמו כן, היא קיבלה את פרס פייזר-ווקסלר לפיתוח והתקדמות עבור סטודנטים מצטיינים לדוקטורט, את פרס המצוינות ממכון מריאן גרטנר לננו-מערכות רפואיות, ואת מלגת לוויס ומרטין ווייטמן עבור דוקטורנטים מצטיינים מהחברה הערבית בישראל.